ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Τασούλα στις κοινοβουλευτικές ομάδες – Διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22/8

Επιστολή Τασούλα στις κοινοβουλευτικές ομάδες – Διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22/8
Στις 22 Αυγούστου θα ανοίξει η Βουλή
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έστειλε επιστολή στις κοινοβουλευτικές ομάδες με την οποία ενημερώνει για την επιστροφή στα έδρανα νωρίτερα του αναμενόμενου έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα των παρακολουθήσεων.

Το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει «φωτιά» με το θέμα των παρακολουθήσεων. Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης πήρε σειρά το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για να ανοίξει νωρίτερα η Βουλή έτσι ώστε το ζήτημα να συζητηθεί στην Ολομέλεια. Το Μέγαρο Μαξίμου αποδέχθηκε το αίτημα και έτσι στις 22 Αυγούστου θα αρχίσουν οι διεργασίες έτσι ώστε να οριστεί η ημέρα συζήτησης – μέσα σε εκείνη την εβδομάδα – του θέματος στο κοινοβούλιο.

Την Τρίτη (9/8), ακολουθήθηκαν τα επόμενα βήματα από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο κ. Τασούλας έχει στείλει επιστολές στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Σε αυτές ενημερώνει πως στις 22 Αυγούστου συγκαλεί διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στις 13:00, έτσι ώστε να αποφασίσουν για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αλλά και για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Συνεπώς, στις 22 Αυγούστου η Βουλή ανοίγει έτσι ώστε να αποφασιστεί η τύχη των αιτημάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα οποία επί της ουσίας έχουν γίνει αποδεκτά, και το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.