ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακοράφα: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση ΠΑΣΟΚ - Θύμα του παρακράτους ο Ανδρουλάκης

Σακοράφα: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση ΠΑΣΟΚ - Θύμα του παρακράτους ο Ανδρουλάκης
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Τον τεράστιο αριθμό αιτημάτων παρακολούθησης στην Ελλάδα επεσήμανε στην τοποθέτησης της η εισηγήτρια του Μερα25 Σοφιά Σακροράφα.

«Ο κύριος πρωθυπουργός μίλησε για 55.000 εντολές παρακολουθήσουν επί ΣυΡιζΑ αντίστοιχα είναι και τα δεδομένα για τις δικές του ημέρες. Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ μάθαμε ότι υπήρξαν περίπου 3000 εισαγγελικές διατάξεις για άρση απορρήτου για εγκληματικές δραστηριότητες και 15.475 για λόγους εθνικής ασφάλειας μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Ο αριθμός είναι τρομακτικός και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί βάσιμα» σημείωσε.

«Το 2019 σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία διατάχθηκαν 1423 εντολές επιτήρησης τηλεπικοινωνιών. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί στην συντριπτικά μικρότερη Ελλάδα γίνονται υπερδεκαπλάσιες παρακολουθήσεις από τη Γερμανία για να μιλήσουμε μόνο για πληθυσμό και όχι για διεθνή ρόλο. Μαζί με τις εγκληματικές δραστηριότητες είχαν συνολικά 5000 τέτοιες εντολές και το 2020 5.222. Ανάλογα είναι και τα δεδομένα στη Βρετανία. Εκεί συνολικά τα αιτήματα αυτά ανήλθαν σε μόλις 3649. Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό;» συμπλήρωσε.

Η βουλευτής του Μερα25 έκανε λόγο για ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος και υπογράμμισε: «θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφού ο κύριος Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του παρακράτους». Κλείνοντας σημείωσε πως το Μερα25 ζητά την εξέταση της υπόθεσης παρακολούθησης των τηλεφώνων του ΚΚΕ, και των ενεργειών της ΕΥΠ όλα αυτά τα χρόνια μετά το 2005 για την αποτροπή της παρακολούθησης Ελλήνων και ελληνικών υπηρεσιών και θεσμών από ξένες υπηρεσίες και ιδίως από την NSA.