ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλήση Δημητριάδη στην Επιτροπή Διαφάνειας ζητάει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Κλήση Δημητριάδη στην Επιτροπή Διαφάνειας ζητάει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
INTIME

Επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ζητώντας να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των υποκλοπών

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των υποκλοπών ζητάνε με επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" βουλευτές ζητούν να κληθούν σε ακρόαση οι ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι των εταιριών που εμπορεύονται λογισμικά παρακολούθησης όπως το Predator, αλλά και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, που παραιτήθηκε λόγω της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών

Προς

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

κ. Αθανάσιο Μπούρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ, καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Οι προτείνοντες βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης, Ευαγγελία Λιακούλη, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου, Ιλχάν Αχμέτ, Χρήστος Γκόκας, Γεώργιος Καμίνης, Χαράλαμπος Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γεώργιος Μουλκιώτης, Μπουρχάν Μπαράν, Δημήτριος Μπιάγκης, Απόστολος Πάνας, Γεώργιος Παπανδρέου, Ανδρέας Πουλάς, Γεώργιος Φραγγίδης.