ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» φον ντερ Λάιεν για βελτιώσεις στην πρόταση για το πλαφόν

«Παράθυρο» φον ντερ Λάιεν για βελτιώσεις στην πρόταση για το πλαφόν

Ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στην πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο άφησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή της, την οποία συνόδευε με φωτογραφία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Καλή συνάντηση με @kmitsotakis για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής. Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας, για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας»

Χθες το Bloomberg αναφερόταν σε έγγραφο που συνυπέγραφαν επτά χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και οι οποίες φέρεται να ζητούν αποτελεσματικότερο πλαφόν στο φυσικό αέριο από αυτό που προτείνει η Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση των ηγετών που συμμετείχαν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Tajani σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον κ. Weber μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Friedrich Merz.

Σχετικές ειδήσεις

Σκρέκας: Κοινή προσπάθεια Ελλάδας-Ιταλίας για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο: Γιατί η Ελλάδα υποστηρίζει το πλαφόν των 160 ευρώ

Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο 60 ευρώ ανά βαρέλι συμφώνησε η ΕΕ