ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»

Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Εκλογές 2023: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Τρίτης (9/5) θα φιλοξενηθεί από τη Δανάη Μπάρκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει και για τις εκλογές, αλλά και για διαφορετικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Τη Δευτέρα (8/5), ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη αποχή στις εκλογές, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Για τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους νέους, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε λίγο πριν από την κάλπη. Προσέθεσε ότι τέτοιου είδους εξαγγελίες γυρνάνε και μπούμερανγκ και καταλόγισε ερασιτεχνισμό, πανικό και έλλειψη σοβαρότητας.

Παρατήρησε, ακόμα, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήρθε 10 ημέρες μετά την εξαγγελία του προγράμματος της ΝΔ. Επίσης, ανέφερε ότι ξαφνικά η ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε το επίδομα τέκνου.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε την κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής έχουν κοπεί 60.000 παιδιά μέχρι σήμερα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζουράρι, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν έχουμε τίποτα με τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια».

Σχετικά με τη συνεργασία μετά τις εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι απολύτως λογικό τα κόμματα να διεκδικούν τον χώρο τους.