ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Αρχείου - Eurokinissi

Αθήνα και Άγκυρα ετοιμάζονται για τη μεγάλη συνάντηση στις 13 Μαΐου

Στις 13 Μαΐου είναι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, στον απόηχο των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων της Άγκυρας με φόντο τη δημιουργία των δύο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο. Μάλιστα, η εν λόγω συνάντηση θα είναι η τέταρτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες κατά την περίοδο της ύφεσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αθήνα και Άγκυρα προετοιμάζονται για τη «σύνοδο κορυφής» των δύο ηγετών. Παρόντες αναμένεται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο ομόλογός του Χακάν Φιντάν, οι υφυπουργοί, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης και ο ομόλογός τους, Μπουράκ Ακσαπάρ και οι δύο διπλωματικοί σύμβουλοι, Άννα Μαρία Μπούρα και Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην ατζέντα βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ωστόσο η Αθήνα θα προσπαθήσει να αποδραματοποιήσει τη «δυσανάλογη» αντίδραση της Άγκυρας για τη δημιουργία των θαλάσσιων πάρκων. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο στην Τουρκία εξακολουθούν να συντηρούν, παρά τις εκκλήσεις ακόμη και από τον Τζον Κέρι για να διατηρηθούν χαμηλά οι τόνοι.

Σχετικές ειδήσεις