ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς

Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της ΝΔ - Μέχρι το βράδυ η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης. O κ. Αντώνης Σαμαράς γίνεται ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ.

Ο κ. Σαμαράς, που κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 16:00 μ.μ. ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ότι έχει τη δεδηλωμένη.

"Τι απέδωσε ο μαραθώνιος;" ρώτησε ο κ. Παπούλιας. "Απέδωσε τη δεδηλωμένη, που θα δώσει μια κυβέρνηση μακρόπνοη", απάντησε ο κ. Σαμαράς, με τον κ.Παπούλια να εύχεται "καλή δύναμη και επιτυχία" στο έργο της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής.

Στις 7 το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση των κ.κ. Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζανιά και τον κ. Βασίλη Ράπανο, που φέρεται ότι αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και του Eurogroup την Πέμπτη, που θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος Παπούλια-Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο