ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα αναφέρει η επιστολή Σαμαρά προς τους ηγέτες της ΕΕ

Τι θα αναφέρει η επιστολή Σαμαρά προς τους ηγέτες της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στα προβλήματα της χώρας, στο αποτέλεσμα των εκλογών και στις υποχρεώσεις των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας

Με επιστολή θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Την επιστολή θα παραδώσει στους εταίρους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, που θα παραστεί στη Σύνοδο ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς στην επιστολή του θα περιγράφει τα προβλήματα της χώρας, θα δώσει έμφαση στο φιλοευρωπαϊκό αποτέλεσμα των εκλογών, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των Ελλήνων.

Απευθυνόμενος σε κάθε ευρωπαίο ηγέτη ξεχωριστά, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητά την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν ήδη υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες, ενώ θα προτάσσει την ανάγκη να βγει η χώρα από την ύφεση.

Επίσης, θα ζητά αναθεώρηση συγκεκριμένων όρων του μνημονίου, που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συσκέψεις Παπούλια

Η αναχώρηση του κ. Παπούλια και της ελληνικής αντιπροσωπείας για τις Βρυξέλλες έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα, ενώ η Σύνοδος θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει νέα σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με τους κ.κ. Γ. Ζανιά, κ. Χατζηδάκη και Χρ. Σταϊκούρα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτη Κουβέλη.