ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιδιάρης: Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας

Κασιδιάρης: Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας

«Φυσικά θα πάω να δικαστώ. Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια», είπε σε ζωντανή του εμφάνιση χθες το βράδυ στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Πάντως, εάν τελικά πράξει αυτά που είπε στις 3 Σεπτεμβρίου και ζητήσει την άρση της, κάτι που του επεσήμαναν και οι παριστάμενοι της εκπομπής, θα είναι ο μόνος έλληνας βουλευτής που θα έχει κάνει κάτι ανάλογο. Κι εκείνος απάντησε: «Δεν μπορούμε προεκλογικά να λέμε ότι είμαστε υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας και ένα μήνα μετά να κάνουμε χρήση αυτής».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάντως αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής που δικαιούται να έχει και η Χρυσή Αυγή. «Σίγουρα τα υπόλοιπα κόμματα δεν θέλουν αντιπρόεδρο της Βουλής από τη Χρυσή Αυγή. Βεβαίως, μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές που να θέλουν να υπάρχει αντιπρόεδρος από τη Χρυσή Αυγή, που να σέβονται στην ουσία τους θεσμούς και το Σύνταγμα», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιος θα είναι από εμάς. Έχει ληφθεί η απόφαση από την ηγεσία αλλά εγώ δεν θα είμαι διότι εγώ είμαι εκπρόσωπος Τύπου και δε μπορώ να έχω και δεύτερη θέση. Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές για τη θέση αυτή».