ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Προβοκατόρικος και καταστροφικός ο ρόλος του ΚΚΕ

Χρυσή Αυγή: Προβοκατόρικος και καταστροφικός ο ρόλος του ΚΚΕ

Έντονες επικρίσεις κατά του ΚΚΕ διατυπώνει η Χρυσή Αυγή, με άρθρο μέλους της που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.

Με τίτλο «Η κατάντια του ΚΚΕ», η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «το ΚΚΕ φρόντισε και πάλι να αποδείξει ότι το κόμμα αυτό, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλεργατικό, δεν έχει την παραμικρή θετική σχέση με τον Έλληνα εργαζόμενο».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο «τριήμερο εκδηλώσεων» για «Έλληνες και Μετανάστες» που διοργάνωσε ο Περισσός από τις 13 μέχρι τις 15 Ιουλίου στο πάρκο ΦΙΞ στα Άνω Πατήσια.

«Βεβαίως, πηγαίνοντας κάποιος στην εκδήλωση αυτή, το μόνο που δεν θα έβλεπε σίγουρα, θα ήταν Έλληνες εργαζόμενους. Οι διάφοροι καλομαθημένοι κομματικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν παρόντες στο πανηγυράκι αυτό, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν εργαζόμενοι, με την ουσιαστική έννοια του όρου. Επειδή όμως το ΚΚΕ, με το απύθμενο θράσος που το χαρακτηρίζει, όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την απάνθρωπη ιδεολογία του και την εγκληματική πολιτική του πρακτική, όπου ο κομμουνισμός εφαρμόστηκε, αλλά επιμένει "για την επιτυχία του Σοσιαλισμού, ο οποίος ανατράπηκε"», αναφέρει το άρθρο.

Ο συντάκτης υποστηρίζει ότι καμία από τις χώρες που προέρχονται από το πρώην αντολικό μπλοκ δεν είχε συμμετοχή με περίπτερο στις εκδηλώσεις. «Αφού «ο Σοσιαλισμός ήταν τόσο επιτυχημένος», σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΚΚΕ, γιατί άραγε συνέβη τέτοιο «κλάσιμο» από τους Ευρωπαίους μετανάστες; Ρητορικό, εννοείται, το ερώτημα, καθώς η απάντηση αναδύεται ξεκάθαρα μέσα από τα γεγονότα. Οι μετανάστες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έζησαν για τα καλά στο πετσί τους την αθλιότητα και την βαρβαρότητα του κομμουνισμού και είναι απολύτως φυσικό να τον αντιμετωπίζουν αρνητικά. Η παντελής απουσία των λευκών μεταναστών από τις φιέστες του ΚΚΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη της πλήρους αποτυχίας του κομμουνιστικού μοντέλου», προσθέτει.

Κάνοντας λόγο για «τραγελαφική εικόνα, στην οποία η γελοιότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο», ο αρθρογράφος επισημαίνει: «Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο η εκλογική σφαλιάρα της 17ης Ιουνίου, φαίνεται πως επιδείνωσαν την ήδη βεβαρημένη ψυχική κατάσταση του κομματικού αυτού απολιθώματος. Οι απίθανοι αυτοί τύποι, οι οποίοι ιδεολογικά έχουν «ψοφήσει» από καιρό και πολιτικά πνέουν, πλέον, τα λοίσθια, είναι ικανοί να δώσουν άφθονο ρεσιτάλ γέλιου και στις πιο δύσκολες, για το κομματικό μαγαζάκι τους, στιγμές που διανύουν».

Επίσης, στο άρθρο καταγγέλλεται ο ρόλος του ΚΚΕ στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στη Χαλυβουργία όπου «ο δίκαιος απεργιακός αγώνας των εκεί εργαζομένων εκφυλίστηκε και ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους αδίστακτους «φωστήρες» του ΚΚΕ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους απεργούς για τα φθηνά κομματικά παιχνίδια τους».

«Για Εμάς τους Χρυσαυγίτες αυτό, το οποίο μετρά είναι το ότι δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε σ' έναν στείρο και ρηχό αντικομμουνισμό, που θα ευλογεί τον φιλελεύθερο καπιταλισμό, αλλά θα πολεμήσουμε το ανθελληνικό και αντιλαϊκό σύστημα, το οποίο εκφράζεται με διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!» καταλήγει το κείμενο.