ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκουρέντζος: Προανήγγηλε φιλελευθεροποίηση της αγοράς φαρμάκου

Λυκουρέντζος: Προανήγγηλε φιλελευθεροποίηση της αγοράς φαρμάκου

Φιλελευθεροποίηση της αγοράς φαρμάκου προανήγγηλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε απάντηση στις αποφάσεις των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις προς την κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς διάθεσης των φαρμάκων, υπό το βάρος της ακαμψίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των φαρμακοποιών», προειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό, ότι υπάρχουν σκέψεις διάθεσης φαρμάκων και εκτός των φαρμακείων.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την έναρξη του 11ου ετήσιου συνεδρίου Healthworld 2012 που οργανώνει σήμερα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις απελευθέρωσης της αγοράς φαρμάκου, με ενδεχόμενη διαθεσή τους ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Λυκουρέντζος έκανε λόγο για συμπεριφορές που οδηγούν στην αδιαλλαξία και την άγονη αντιπαράθεση και πρόσθεσε πως αν επικρατήσει η μικροκομματική ιδιοτέλεια και η συνδικαλιστική σκοπιότητα, εκφράζοντας το φόβο «πως η καταστροφή θα είναι κοντά, με οδυνηρές συνέπειες» και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους στον τομέα υγείας να συνενοηθούν σε μια νέα κοινωνική συμφωνία, με προτάσεις και χρονοδιαγράμματα προκειμένου να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την υγεία.