ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βέλη» ΣΥΡΙΖΑ προς Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

«Βέλη» ΣΥΡΙΖΑ προς Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

«Επί δύο χρόνια, δύο υπουργοί οικονομικών είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ, των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται επίσης: «Επί δύο χρόνια δεν φρόντισαν να πράξουν το αυτονόητο, να ζητήσουν την έγκριση της Επιτροπής ώστε να ζητηθεί από το ΣΔΟΕ η διενέργεια έρευνας. Δεν τους πέρασε από το μυαλό να πράξουν ό,τι και οι ομόλογοί τους στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία και αλλού, όπου βάσει παρόμοιων στοιχείων διεκδίκησαν και εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους, αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

Και το κυριότερο, επί δύο συνεχόμενες προεκλογικές αναμετρήσεις, η λίστα αυτή βρισκόταν στα χέρια ενός και μόνο αρχηγού πολιτικού κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος ως επιφανής νομικός και συνταγματολόγος υποστηρίζει ότι η λίστα αυτή δεν αξιοποιήθηκε γιατί ήταν προϊόν εγκλήματος. Άραγε εννοεί ότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας διέπραξαν έγκλημα, αξιοποιώντας παρόμοιες λίστες; Τα ερωτηματικά είναι πολλά και σοβαρά και καλό θα ήταν να αναζητήσει τις απαντήσεις, ο αρμόδιος εισαγγελέας. Τέλος, ευελπιστούμε ότι έστω και εκ των υστέρων η κυβέρνηση θα παραδώσει άμεσα την επίμαχη λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος εκθέτει Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λανγκάρντ

Βίντεο: O Παπακωνσταντίνου πετάει το «μπαλάκι» για την λίστα Λαγκάρντ

Ρoή Ειδήσεων