ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη επιτροπή Θεσμών Βενιζέλος - Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Στη επιτροπή Θεσμών Βενιζέλος - Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα βρεθούν αύριο, Πέμπτη, όσοι διατέλεσαν υπουργοί Οικονομικών από το 2010 έως και σήμερα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής – εκτός του ΚΚΕ – αποφάσισαν να καλέσουν αύριο στις 10:00 το πρωί τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο και την Παρασκευή τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Οι υπουργοί θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν τη διαδρομή του CD με τους 1.991 Έλληνες καταθέτες σε ελβετική τράπεζα της Γενεύης.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό, οι πρώην υπουργοί Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρονται να κατέθεσαν, σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόριο Πεπόνη, εντός του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, φέρεται να υποστήριξε ατύπως ότι η Κριστίν Λαγκάρντ του διαβίβασε τη λίστα με τα ονόματα.

Ο κ. Βενιζέλος από τη μεριά του φέρεται να κατέθεσε ότι από τον κ. Διώτη έλαβε τη λίστα τον Αύγουστο του 2011, με τη σημείωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο έρευνας, αφού είναι προϊόν υποκλοπής.