ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μαρκόπουλος: Ισοπεδώσατε το κοινωνικό κράτος

Κ. Μαρκόπουλος: Ισοπεδώσατε το κοινωνικό κράτος

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης άσκησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων.

«Οι τελευταίοι σε αυτή την Αίθουσα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ασφαλιστικό σύστημα είναι όσοι ψήφισαν το μνημόνιο. Διότι αν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είχε επανακεφαλαιοποιήσει τα 12,5 δις ευρώ τα οποία έχει χάσει, δεν θα είχε σήμερα πρόβλημα. Επιπλέον η ύφεση και η ανεργία στερούν σημαντικά έσοδα από το ασφαλιστικό σύστημα και αν θα είστε τότε κυβέρνηση θα αναγκαστείτε να ξανανομοθετήσετε για το ασφαλιστικό. Η δραχμή έρχεται δυστυχώς και η χρεοκοπία της χώρας, η χρεοκοπία των πολιτών, η χρεοκοπία των αριθμών και η διάσπαση της συνοχής της κοινωνίας εξαιτίας της ασύλληπτης αποτυχίας ενός σχεδίου. Οι κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης χαράχτηκαν στην άμμο και τις πήρε το κύμα. Εισάγετε στην ελληνική κοινωνία τις αρχές και τις προϋποθέσεις του φρενοκομείου, αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτική σας».

Αναφερόμενος στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων το οποίο προωθεί η κυβέρνηση ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε τα εξής : «Ποιός εγγυάται την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την πώληση στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων; Από την πώληση της ΔΕΗ το κράτος θα χάσει τη δυνατότητα να ασκεί κοινωνική πολιτική, θα χάσει τη δυνατότητα να μειώνει τα τιμολόγια του βιομηχανικού ρεύματος για να στηρίζει τη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Θέλετε στη θέση του κρατικού μονοπωλίου να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό; Αυτό κάνετε διότι αποτύχατε να δημιουργήσετε ανταγωνισμό στη ΔΕΗ. Φτάσατε στο παραπέντε για να εκβιάσετε τον ελληνικό λαό λέγοντας του ότι δεν θα έχει φάρμακα, δεν θα έχει δουλειά. Γιατί έχουν φάρμακα σήμερα οι συνταξιούχοι; Έχουν φάρμακα οι εργαζόμενοι; Οι άνεργοι; Υπάρχει όραμα; Υπάρχει ελπίδα;

Λευκή επιταγή δεν σας δίνουμε γιατί δεν γνωρίζουμε τα σχέδια σας, άλλα ούτε και εσείς γνωρίζετε, ούτε οι βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση γνωρίζουν. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη για αυτά τα οποία κάνετε. Μας είπατε ότι θα κάνετε επαναδιαπραγμάτευση και αποτύχατε. Μας είπατε ότι έχετε ισοδύναμα και αποτύχατε, μας είπατε ότι έχετε κόκκινες γραμμές και περάσατε από κάτω τις κάνατε κόκκινες κορδέλες. Μας λένε ότι ευχόμαστε να αποτύχει η κυβέρνηση, λάθος. Σε αυτή την Αίθουσα αγωνιζόμαστε για να πετύχει η Ελλάδα. Έπρεπε από τις προγραμματικές δηλώσεις να είχατε ενώσει το πολιτικό σύστημα αντί να το διχάσετε σε «δραχμοοπαδούς» και «ευρωοπαδους». Η μόνη νεοφιλελεύθερη χώρα με ισοπεδωμένο το κοινωνικό κράτος για τους φτωχούς και τους άπορους, δυστυχώς είναι η Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές τα εργασιακά