ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Οι 1200 που έγιναν… 400 και η συνάντηση Βενιζέλου-Παπουτσή!

ΠΑΣΟΚ: Οι 1200 που έγιναν… 400 και η συνάντηση Βενιζέλου-Παπουτσή!

Σε λίγο θα θυμίζουν τους «300 του Λεωνίδα», όχι φυσικά στον ηρωισμό, αλλά στον αριθμό των «προθύμων» να δώσουν τη μάχη…

Κι όταν λέμε μάχη για το ΠΑΣΟΚ (περί αυτού πρόκειται…), εννοούμε το επικείμενο συνέδριο και τον αριθμό όσων δέχονται να συμμετάσχουν, μέσα στην ένδεια που υπάρχει στο άλλοτε κραταιό Κίνημα και στη διαρκώς ογκούμενη συρρίκνωσή του…

Ξεκίνησε λοιπόν, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, το επιτελείο του Βενιζέλου βάζοντας ένα πολύ φιλόδοξο στόχο σε ό,τι αφορά στη στελέχωση της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Δηλαδή τα 1200 περίπου στελέχη!

Είχαν προφανώς κατά νου οι άνθρωποι τις παλιές, καλές εποχές. Τότε που σε κάθε συνέδριο η ΚΟΕΣ αριθμούσε πάνω από 1500 στελέχη και… άλλα τόσα και παραπάνω να θέλουν να είναι μέλη της και να μη «χωράνε»!

Θέσπισαν κριτήρια «θεσμικά» και όχι προσωπικά. Δηλαδή είπαν ότι μέλη της ΚΟΕΣ θα είναι αυτοδίκαια οι βουλευτές, πρώην βουλευτές, παλιά μέλη Κεντρικών Επιτροπών και Εθνικών Συμβουλίων, στελέχη Νομαρχιακών, συνδικαλιστές, δήμαρχοι και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάει λέγοντας…

Έτσι, πίστεψαν, θα μαζευτούν άνετα τα 1200 στελέχη που θέλουμε, για να γίνει «μπούγιο» και να ισχυριστούμε ότι το κόμμα βγαίνει απ’ την κρίση και επανασυσπειρώνει στελέχη.

Αλλά φαίνεται ότι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, μάλλον τη… διάθεση στελεχών να συμμετάσχουν σε αυτό το «συνέδριο επανασύστασης»!

Κι άρχισαν να εισπράττουν τη μια άρνηση μετά την άλλη.

Οπότε, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, χαμήλωσαν τον πήχη.

Θα μαζευτούν περί τα 800 στελέχη για την ΚΟΕΣ, είπαν.

Αλλά ούτε αυτός ο αριθμός τους βγήκε, καθώς οι αρνήσειςέπεφταν βροχή και τα «ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω» διαδέχονταν το ένα το άλλο!

Έτσι τώρα έχουν περιορίσει τις φιλοδοξίες στα 400 πάνω-κάτω στελέχη!

Και στο μεταξύ θυμήθηκαν και στελέχη τα οποία έχουν αποστασιοποιηθεί, αδρανοποιηθεί, αποχωρήσει. Και τα καλούν να πλαισιώσουν αυτή την έρμη την ΚΟΕΣ. Στελέχη σαν το Σημίτη, τη Βάσω, τον Παπουτσή, τον Αλέκο και άλλα..

Σε αυτά τα πλαίσια, όπως μάθαμε, ο ίδιος ο Β. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Χρ. Παπουτσή και του ζήτησε να συναντηθούν.

Η συνάντηση έγινε πριν 3 μέρες και κρατήθηκε μυστική.

Ο Βενιζέλος πρότεινε στον Παπουτσή να επιστρέψει και να συμμετάσχει και στην ΚΟΕΣ. Απ’ τη μεριά του ο πρώην υπουργός επιφυλάχθηκε ζητώντας χρόνο για να το σκεφτεί…

Διαβάστε επίσης:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Κάποιοι έβαλαν σκοπό να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον Λοβέρδο ετοιμάζουν οι Βενιζελικοί

Μ. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ περνά υπαρξιακή κρίση