ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διώξεις κατά ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν το “Newsbomb.gr”

Οι διώξεις κατά ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν το “Newsbomb.gr”

-Άμεσα να αντικατασταθεί ή να αρθεί η ιδιότητα του κ. Ανδρέα Γεωργίου

-Οι χαλκευμένοι ισχυρισμοί Στουρνάρα κατέρρευσαν

-Επιβεβαιώνονται οι θέσεις της Ν.Δ. μετά το 2009

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Η σημαντικότερη είδηση της πολιτικής ειδησεογραφίας σήμερα θαρρώ πως είναι η ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος. Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης σ’ αυτό το ευαίσθητο σημείο αποτελεί κατ’ αρχήν επιβεβαίωση όσων έχει αποκαλύψει το “Newsbomb.gr” από την άνοιξη του 2011.

Από την πρώτη στιγμή επιμείναμε και επιμένουμε να ξεκαθαριστεί για ποιους λόγους η Ελλάδα σύρθηκε στους μηχανισμούς στήριξης, στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια. Το κόστος αυτών των ενεργειών βαρύνει καθημερινά όλους τους Έλληνες, σε όποια κοινωνική τάξη κι αν ανήκουν. Γι’ αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

Όσοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν εμπλακεί στην υπόθεση πρέπει να αναλάβουν τις πολιτικές ή τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής» κ. Ανδρέας Γεωργίου δεν πρέπει να ασκεί άλλο τα καθήκοντά του.

Εφ’ όσον ο κ. Γεωργίου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντά του άμεσα. Δεν έχει σημασία αν θα αντικατασταθεί ή εάν θα γίνει άρση της ιδιότητάς του. Η κοινή γνώμη απαιτεί βούληση, αποφασιστικότητα και άμεσες ενέργειες από την κυβέρνηση. Μπορεί, επιτέλους, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά να δείξει ότι μπορεί να ενεργήσει όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη υπεύθυνη ευρωπαϊκή ηγεσία;

Λαϊκή απαίτηση

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο οι κατηγορίες εναντίον του κ. Γεωργίου και έως ότου περατωθεί η ποινική δίωξη δεν πρέπει να ασκεί τα θεσμικά καθήκοντά του εφ’ όσον ελέγχεται για πράξεις που έπληξαν το Δημόσιο και στοιχειοθετείται από τους εισαγγελείς δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ταυτοχρόνως, έχουμε άλλη μια επιβεβαίωση του “Newsbomb.gr”. Με τη δίωξη εναντίον των τριών στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταρρέουν οι χαλκευμένοι ισχυρισμοί που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και άλλες δυνάμεις που τον περιβάλλουν από το αποκαλούμενο σύστημα Σημίτη.

Το ψέμα της «δημιουργικής λογιστικής» αποκαλύφθηκε σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εκθέτοντας τα εξαπτέρυγα της «μεταλλαγμένης δημοσιογραφίας». Χωρίς να έχει σαφή εικόνα για τη σημερινή εξέλιξη, το “Newsbomb.gr” έγραφε την Κυριακή:

«Η δημιουργική λογιστική του Σημίτη λοιπόν, συναντά την μεταλλαγμένη δημοσιογραφία που κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια. Διότι άλλοι αναπαρήγαγαν αυτούσια τα φαξ του Πανταγιά από το Μαξίμου ως «παραπολιτικά» ή «ρεπορτάζ».

»Βλέποντας λοιπόν σήμερα τρεις καθεστωτικές εφημερίδες να ασχολούνται με τις αποκαλύψεις μας, οφείλουμε να τους απαντήσουμε ώστε να καταλάβουν ότι καμουφλάζ χρειάζεται η στρατευμένη δημοσιογραφία. Όχι η μάχη για την αλήθεια και την πατρίδα.

»Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την τραγική εικόνα ενός Στουρνάρα να κατηγορεί τον Καραμανλή, αναλώθηκαν σε παρουσιάσεις τεχνικών στοιχείων για να αποδείξουν την δημοσιονομική εκτροπή. Μα αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι η μεγαλύτερη διάψευση για τους ισχυρισμούς Στουρνάρα, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η αύξηση των δημοσίων εσόδων από το 2005 έως και το 2008.

»Από τα 38,4 δισ. της «ισχυρής Ελλάδας», στα 41 δισ. Χωρίς λεόντειους φόρους, μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης, αλλά κυρίως, χωρίς Ολυμπιακούς, χωρίς Siemens, χωρίς χρηματιστήρια, χωρίς Swaps και υποβρύχια. Όλα αυτά τα τακτοποίησαν οι κυβερνήσεις των φίλων του κυρίου Στουρνάρα».

Το ψέμα κατά Καραμανλή

Τι άλλο είπαμε; Επισημάναμε ότι ερευνώντας τι συνέβη κατά τα τέλη του «αμαρτωλού 2009» μπορεί να διαπιστώσει κανείς σημεία και τέρατα. Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2009 εντοπίζονται δαπάνες ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που βαρύνουν τη διακυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ποιος είπε ότι «λεφτά υπάρχουν» είπαμε;

Ίσως κάποιος που σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρέλαβε έλλειμμα στο 9,3% και μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες του 2009 το απογείωσε στο 12,3%. Αυτή είναι η «δημιουργική λογιστική» που σας λέγαμε και αποτέλεσε τη σπεσιαλιτέ του συστήματος Σημίτη, στο οποίο ανήκουν τόσο ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

-Μήπως ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Λαγκάρντ είναι εκείνος που έκανε μεταφορές εσόδων στο επόμενο έτος και τις προεγγραφές εξόδων;

-Μήπως το τελικό ποσοστό του ελλείμματος (χάρη στα μαγειρεμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) εμφανίζεται στο 15% αντί του 12,3%;

-Κι εξακολουθεί ο κ. Γεωργίου να ασκεί τα καθήκοντά του;

Κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό κι όχι με ευφυολογηματικές ανακοινώσεις αλλά με σθένος και προσωπική παρουσία. Τολμούν;

Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα χαλκευμένα στοιχεία. Έχουν τη στοιχειώδη πατριωτική συνείδηση;

Μεταλλαγμένα «παπαγαλάκια»

Το “Newsbomb.gr” έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και ύπουλα χτυπήματα από «παπαγαλάκια» που κινούνται στις σκιές της διαπλοκής και στους υπονόμους της καθεστωτικής καμαρίλας. Η εποχή τα ξεπερνά μαζί με τους ασύδοτους θιασώτες της «γενιάς του Πολυτεχνείου», τις μετασοβιετικές ιδεοληψίες και την υποταγή σε κρατικοδίαιτους, τρωκτικά και αρχιερείς της διαπλοκής.

Το σθένος του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη θέτει όλους αυτούς και τους πολιτικούς υπεύθυνους αυτής της ιστορίας προ των ευθυνών τους.

Επιβεβαιώνει ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τόσο ισχυρή ώστε να συγκρουστεί με τα αποστήματα του ψεύδους και της συκοφαντίας, τα οποία θέλουν υποταγμένη την Ελλάδα στην ηγεμονία διεθνών δανειστών και τοκογλύφων, με λαό χωρίς υπερηφάνεια και όραμα.

Όσο υπάρχουν ανεξάρτητες και πατριωτικές φωνές στη Δικαιοσύνη, στον Τύπο και στην πολιτική, οι ψεύτες θα αντιμετωπίζουν την αλήθεια σε θεσμικό, αξιοπρεπές και αντικειμενικό πλαίσιο. Αυτή η ουσία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος!

Αφόρητες πιέσεις στον εισαγγελέα Πεπόνη μετά τη νέα κλήση του Γεωργίου

Ξανά στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ