Κόντρες με το «καλημέρα» στην προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Κόντρες με το «καλημέρα» στην προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

«Πρεμιέρα» σήμερα για την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ήδη σημειώθηκαν τα πρώτα «παρατράγουδα» μεταξύ των βουλευτών.

Η πρώτη διαφωνία σημειώθηκε, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε η εξέταση των μαρτύρων να βιντεοσκοπείται, ώστε να αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους και η βιολογική τους εικόνα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Μάλιστα, στην πρότασή της αυτή η κα Κωνσταντοπούλου βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ωστόσο, εκ διαμέτρου αντίθετος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος έκανε λόγο για «πρακτικές σε εξέταση μαρτύρων που ακολουθούν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα».

Νέα ένταση σημειώθηκε και πάλι με πρωταγωνίστρια την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε θέμα αμεροληψίας του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, επικαλούμενη αυτά που είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αρένα η Προανακριτική.

«Μίλησα πολύ προσεκτικά και πριν ακόμα εκλεγώ πρόεδρος. Ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου» φέρεται να σχολίασε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Ρήγας αντέδρασε έντονα στις ενστάσεις που εξέφραζε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Επιτέλους, κύριε πρόεδρε, εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά όχι να παρακολουθούμε την κ. Κωνσταντοπούλου να αγορεύει και να διακοπεί» υποστήριξε ο κ. Ρήγας.

«Δεν έχουμε εδώ δυο κατηγορίες μελών, κάποιοι να μιλάνε συνεχώς και κάποιοι να τους ακούνε σιωπηλοί» φέρεται να σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρκογιαννάκης, απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, φέρεται να τής είπε: «κα Κωνσταντοπούλου, εγώ είμαι ο πρόεδρος εδώ. Ξέρω να εφαρμόζω τον κανονισμό και θα τον εφαρμόσω, είτε θέλετε είτε δεν θέλετε. Δεν σέβεστε εμάς δεν σέβεστε ούτε τον κ. Δρίτσα που είναι αρχαιότερος σας στη Βουλή;»

Η κα Κωνσταντοπούλου αντέδρασε κάνοντας λόγο για απαράδεκτο υπαινιγμό του κ. Μαρκογιαννάκη, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος. «κ. πρόεδρε, δηλαδή τι θέλετε να πείτε, ότι ο κ. Δρίτσας είναι ηλικιωμένος;»

«Έλεος πια κυρία μου» απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ένταση σημειώθηκε για τέταρτη φορά με την επισήμανση της κ. Κωνσταντοπούλου ότι «όλες οι προανακριτικές έχουν αθωώσει αυτούς που εξέταζαν. Γι' αυτό δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη».

«Και η προκαταρκτική για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχε ο πατέρας σας, τελικά το ίδιο αποτέλεσμα είχε, ο Παπανδρέου αθωώθηκε» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι αναφορές αυτές του κ. Βαρβιτσιώτη προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Βαρβιτσιώτη, είπε: «Ντροπή κ. πρόεδρε, ζητώ να ανακαλέσει αμέσως. Είναι απαράδεκτα αυτά που λέει. Να μην γράφουν στα πρακτικά».

«Ντροπή δική σας. Αν θέλετε να ανακαλέσω θα ανακαλέσετε και εσείς. Όχι σε μένα αυτά» απάντησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κόντρα όμως της κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να σημειώθηκε και με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, όταν τον κατηγόρησε ότι βγαίνει στα κανάλια προκατειλημμένος και μιλά εναντίον της. «Δεν σας επιτρέπω να αναφέρετε το όνομα μου και να με συκοφαντείτε» τής αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.