Τσίπρας: Επισιτιστική κρίση αν δεν παράξουν οι αγρότες

Τσίπρας: Επισιτιστική κρίση αν δεν παράξουν οι αγρότες

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών, και επανέλαβε της στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Ο κ. Τσίπρας που συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα, επεσήμανε ότι ο αγώνας τους χρειάζεται «φαντασία, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα», δεδομένου ότι «η κυβέρνηση στήνει «επικοινωνιακές παγίδες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο, ενώ ανακοίνωσε  ότι εντός της ημέρας θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «ο εξαφανισμένος από τη Βουλή» κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «οι αγρότες ζητούν με αγωνία να μπορέσουν να παράξουν πλούτο. Δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν χρήματα, ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν».

Εκ μέρους των αγροτικών ενώσεων, ο Χρ. Γκόγιας είπε ότι υπάρχει μια νέα πρωτοβουλία των αγροτών που συσπειρώνει δεκάδες ενώσεις από όλη την Ελλάδα, με στόχο να διεκδικήσουν τη δυνατότητα να παράξουν προϊόντα.

Υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε, οι αγρότες δεν επαιτούν, δεν ζητούν χρήματα, αγωνίζονται για την επιβίωση, αλλά -όπως είπε- υπό τις παρούσες συνθήκες η παραγωγή είναι αδύνατη.