ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα μυστικά δείπνα στο ΠΑΣΟΚ...

Άρχισαν τα μυστικά δείπνα στο ΠΑΣΟΚ...

Σε θέση μάχης οι ομάδες ενόψει συνεδρίου

Σε λαϊκή ταβέρνα στα Πετράλωνα συνέφαγαν χτες το βράδυ πολλά –μεσαία, συνδικαλιστικά και απ' το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσά τους ήταν κι ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και εκ των στενότερων συνεργατών του ΓΑΠ, Μιχ. Καρχιμάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ' το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος (28 Φλεβάρη-3 Μάρτη).

Το κλίμα ήταν σαφέστατα επικριτικό για το σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλο και το στενό του επιτελείο. Άλλωστε μια μόλις μέρα πριν ο Μιχ. Καρχιμάκης είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του με την –πραξικοπηματική- απόλυση του επικεφαλής της ΕΚΑΠ (Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού) Γ. Ανωμερίτη και την αντικατάστασή του απ' τον «ελεγχόμενο» Γ. Σουλαδάκη.

Αλλά η κριτική στον Βενιζέλο πήγε σε πολλά θέματα και επίπεδα. Τον κατηγόρησαν ότι πάσχει από... ασυγκράτητο κυβερνητισμό, ότι έχει καταντήσει το ΠΑΣΟΚ ουρά και... συνιστώσα του Σαμαρά, ότι το οδηγεί ολοένα και πιο δεξιά.

Μάλιστα εξέφρασαν οξύτατες διαφωνίες με την επιχειρούμενη (μέσω της γνωστής εγκυκλίου Κουκουλόπουλου) κατάργηση ονόματος και συμβόλων, την πλήρη μετάλλαξή του σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μιχ. Καρχιμάκης έχει σχέση –οικογενειακή και πολιτική- με ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Χρ. Παπουτσή, ο οποίος επίσης διαφωνεί με αυτή τη δεξιά στροφή του Βενιζέλου, όπως επίσης διαφωνούν οι Ρέππας, Σκανδαλίδης και άλλοι.

Όσο είναι σαφές, ότι ο Βενιζέλος επιχειρεί ήδη να ελέγξει το συνέδριο πολιτικά και οργανωτικά, είναι επίσης σαφές ότι κάμποσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσουν σε αυτή τη μεθόδευση.

Κι ως τα τέλη του Φλεβάρη θα έχουμε πολλά... δείπνα, πολλές συνάξεις και «γιάφκες»...

Ο κουμπάρος