ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι αργά για δάκρυα Γιώργο (Παναγιωτακόπουλε)!

Είναι αργά για δάκρυα Γιώργο (Παναγιωτακόπουλε)!

Η «επαναστατική» ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ που έχει επικεφαλής το ιστορικό στέλεχοςΓ. Παναγιωτακόπουλο, με οξύτατη κριτική εναντίον του Βενιζέλουκαι των συν αυτώ, περιέχει πολλές αλήθειες.

Πράγματι ο μηχανισμός του Μπένι οδηγεί τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ένα στημένο συνέδριο παρωδία, με μοναδικό στόχο την επικράτηση της γραμμής του αρχηγού και την και τυπική μετάλλαξη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ σε… συνιστώσα της Ν.Δ., με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση πολιτικών στελεχών, ακόμα και του ιδίου του Βενιζέλου!

Ωστόσο είναι πολλά τα πράσινα στελέχη, που κατηγορούν τον άλλοτε συγκεντρωσιάρχη του Αντρέα για αντίδραση με… αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν. Και τον εγκαλούν με ένταση για υποκρισία!

Τα στελέχη αυτά υπενθυμίζουν ότι ο Παναγιωτακόπουλος, ένα έντιμο κατά τα άλλα στέλεχος, έχει υπάρξει το άλλοθι όλων των προέδρων του ΠΑΣΟΚ μετά τον Αντρέα.

Μονίμως διαφωνών και μονίμως παρών, σε όλα τα καλέσματά τους!

Τα ίδια έκανε με τον Σημίτη. Ήταν η σταθερή… εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά σε όλες τις κρίσιμες στιγμές στήριζε!

Τα ίδια με τον ΓΑΠ, του οποίου μάλιστα για μια πολύ μεγάλη περίοδο ήταν εκ των φανατικών υποστηρικτών (με πιο χαρακτηριστική στιγμή την εσωκομματική αναμέτρηση του 2007)

Τα ίδια, στην αρχή, με τον Βενιζέλο.

Τον στήριξε τον περασμένο Απρίλη και μάλιστα αρνήθηκε να «προσφέρει» στον Χρ. Παπουτσή τις αναγκαίες υπογραφές για την υποψηφιότητά του, αβαντάροντας έτσι τον Μπένι!

Με αποτέλεσμα ο Παπουτσής, με τον οποίο ήταν για πολλά χρόνια κολλητοί φίλοι και συνεργάτες, να εκραγεί εναντίον του και οι σχέσεις τους να διακοπούν!

Τότε, την εποχή της αγαστής συνεργασίας με τον Βενιζέλο, τοποθετήθηκε και στα νέα όργανα που συγκρότησε ο νέος αρχηγός και ήταν όλα μέλι-γάλα…

Τώρα ο Παναγιωτακόπουλος, λένε οι άσπονδοι σύντροφοί του, θυμήθηκε ξανά το ρόλο που γνωρίζει καλά, δηλαδή της «αριστερής» αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα τουαριστερού άλλοθι.

Μόνο που πια δεν πείθει…

Ο κουμπάρος