ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η μείωση του προσωπικού θα γίνει εμπρόθεσμα και νόμιμα

Βενιζέλος: Η μείωση του προσωπικού θα γίνει εμπρόθεσμα και νόμιμα

Αισιόδοξος ότι η Τρόικα θα αποδεχθεί το πλαίσιο που θα διέπει τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο, στο οποίο κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.


«Διαμορφώσαμε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτό και από την τρόικα ως την Κυριακή το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε πως το πλαίσιο αυτό «σέβεται το Σύνταγμα».

Όσον αφορά στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι θα ξεκινήσει από τους επίορκους και θα συνεχιστεί με συνταξιοδοτήσεις, εθελούσιες εξόδους, αξιολογήσεις και δικαστικές αποφάσεις.

Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξουν και ειδικά κίνητρα για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα θέματα. Πρέπει να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα, αιχμή των οποίων είναι η Δημόσια Διοίκηση».

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Δεν θα «κόψουμε» κεφάλια επειδή το θέλει η Τρόικα