ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τους ψηφοφόρους του Κέντρου

Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τους ψηφοφόρους του Κέντρου

Το άνοιγμα Κουβέλη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές προκαλεί πονοκεφάλους στο Βενιζέλο

Τις αιτίες που το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να ανεβάσει τα εκλογικά του ποσοστά αρχίζουν να αναζητούν στην Ιπποκράτους, την ώρα που η Δικαιοσύνη είναι έτοιμη να επέμβει για την κακοδιαχείρηση στα οικονομικά του.

Η δημοσκοπική άπνοια όμως, οδηγεί τους επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου να αναζητούν τρόπους να βγουν από την αφάνεια, ωστόσο η συνεχής προσέγγιση της Δημοκρατικής Αριστεράς προς το Κέντρο, τους δημιουργεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο. Είναι πάντως προφανές, πως ο Φώτης Κουβέλης ψαρεύει συνεχώς από νερά που στο παρελθόν αποτελούσαν στεγανά του Κινήματος, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ και φόβο μήπως οι διαρροές συνεχιστούν.

Ούτε τα νέα από τις Βρυξέλλες πάντως είναι ευχάριστα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μιας και πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνάντησε τον επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, στον οποίο τόνισε πως η ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι εγγύτερα από κάθε άλλη με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ, συνεπώς αργά η γρήγορα δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η προσχώρηση. Ο Σβόμποντα καλοβλέπει τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η Δημοκρατική Αριστερά του χρόνου το Μάιο, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να βλέπουν εφιάλτες από νέες διαρροές...