ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα γινόταν πρωθυπουργός ο Γιώργος αν δεν ήταν γιος του Αντρέα»

«Δεν θα γινόταν πρωθυπουργός ο Γιώργος αν δεν ήταν γιος του Αντρέα»

Να μην παραμείνει το ΠΑΣΟΚ «παπανδρεϊκό» κόμμα ελπίζει και εύχεται το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παρασκευάς Αυγερινός.

Παραχωρώντας συνέντευξη σε εφημερίδα, εμφανίζεται σίγουρος, πως στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα, δεν θα γινόταν πρόεδρος του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός. Επίσης δηλώνει σχετικά με τον «παπανδρεϊκό» χαρακτήρα του κόμματος πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να «είχε δημοκρατική δομή κόμματος, αλλά ήταν αρχηγικό, ήταν ταυτισμένο με τον ιδρυτή του». Και συμπληρώνει: «για το αν θα παραμείνει παπανδρεϊκό δεν το νομίζω και δεν το εύχομαι».

Αναφορικά με το σημερινό ΠΑΣΟΚ ο κ. Αυγερινός σχολιάζει πως δεν έχει τίποτα από το παλιό κόμμα και κρίνει πως το γεγονός αυτό είναι και καλό και κακό και προσθέτει πως αυτήν την ώρα κρίνεται η συνέχειά του: «Αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ανάγκη να υπάρχει για να μη διαλυθεί, δεν υπάρχει τίποτα άλλο», σημειώνει.

Σε ότι αφορά στην προοπτική δημιουργίας κομματικού συνασπισμού τύπου Ελιάς, όπως αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ έχουν προτείνει, ο κ. Αυγερινός δηλώνει πως «Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο». Ο κ. Αυγερινός αναφέρεται επίσης στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και θεωρεί πως το κόμμα «μετά το 1981 ακολούθησε μια πορεία προοδευτικής υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία το υποχρέωνε σε συνεχείς συμβιβασμούς».

Ο κ. Αυγερινός υπογραμμίζει σχετικά: «Σήμερα βέβαια επιχειρείται συστηματικά να φορτωθεί στο ΠΑΣΟΚ ό,τι στραβό υπάρχει. Θα μου πεις όμως ποιος κάτω των 50 χρόνων ξέρει τι υπήρχε το 1981 για να εκτιμήσει αυτό που έγινε μετά».

Ρoή Ειδήσεων