ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα στη σύγχυση συζητούν και… ανασχηματισμό!

Μέσα στη σύγχυση συζητούν και… ανασχηματισμό!

Οργιάζει το παρασκήνιο μεταξύ των τριών εταίρων της συγκυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στοιχειώδους αποδοχής μέχρι τη Δευτέρα στη μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, αφού ουδείς εκ των εταίρων τις θέλει.

Για διαφορετικούς ο καθένας λόγους, αλλά κοινή συνισταμένη και των τριών είναι η επιθυμία να μην προκύψουν εκλογές από ένα «ατύχημα» στις ώρες που απομένουν μέχρι τη σύσκεψή τους.

Και πράγματι οι εξελίξεις τρέχουν ώρα με την ώρα.

Κυριολεκτικά.

Οι διεργασίες του παρασκηνίου είναι εργώδεις.

Κεντρικό ρόλο σε αυτές διαδραματίζει ο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Δημ. Σταμάτης, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον Βενιζέλο και με τον Κουβέλη.

Έγκυρες πληροφορίες των τελευταίων –κυριολεκτικά- ωρών αναφέρουν ότι έχει αρχίσει να διαφαίνεται φόρμουλα συμβιβασμού με βάση τα εξής στοιχεία:

  • Ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «νέα ΕΡΤ».
  • Άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι να λειτουργήσει το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, με λειψό πρόγραμμα και λίγους εργαζόμενους.

Αλλά παράλληλα οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ξανάρχισαν να συζητούν και το θέμα του ανασχηματισμού!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα αυτό έπεσε στο τραπέζι των έντονων παρασκηνιακών συζητήσεων στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης της λειτουργίας της κυβέρνησης, ένα δηλαδή ζήτημα που έχει θέσει μετ’ επιτάσεως ο Βενιζέλος και ζητά και ο Κουβέλης.

Ούτως ή άλλως και ο Αντ. Σαμαράς ήταν ανοιχτός σε ένα ανασχηματισμό της κυβέρνησής του μετά το συνέδριο της Ν.Δ.

Και μάλιστα βρίσκει την κρίση σαν ευκαιρία να αποδεχτεί μεν το αίτημα για αλλαγές στην κυβέρνηση, αλλά να βάλει βέτο και ο ίδιος για ορισμένους υπουργούς που θεωρεί βαρίδια.

Και ανασχηματισμός λοιπόν, τούτες τις κρίσιμες ώρες…

Δηλαδή όλα τα ‘χε η Μαριωρή (κυβέρνηση), ο ανασχηματισμός της έλειπε!

Αναμείνατε νεότερα…

Διαβάστε επίσης:

Αντ. Σαμαράς: Απ' το success story στο «πάμε στα βράχια»!

Αναζητείται φόρμουλα για έξοδο από την κρίση