ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα «μηδέν» για την κυβέρνηση Σαμαρά

Ώρα «μηδέν» για την κυβέρνηση Σαμαρά

Σαμαράς: Δεν θέλω εκλογές, οποίος θέλει ας με ρίξει -

Ανυποχώρητοι Βενιζέλος και Κουβέλης θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συναντώνται στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβερνητική συνοχή βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο μετά και τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο πρωθυπουργός μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που ωστόσο ο ίδιος και η Συγγρού απεύχονται.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκφράζουν ενστάσεις στην πρόταση του Πρωθυπουργού για μεταβατικό σχήμα στην ΕΡΤ, ζητώντας ριζική αναδιάρθρωση, αλλά με την ΕΡΤ σε λειτουργία.

Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης.

Όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις η ρήξη θα είναι οριστική στη σύσκεψη.

Το Σαββατοκύριακο φέρεται να αποφασίστηκε στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, πιθανότατα μέσω και των συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ, πριν τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, ενώ ανάλογες σκέψεις γίνονται και στα επιτελεία των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Κάτι τέτοιο ωστόσο διαψεύδεται από στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Αντώνη σε στηρίζω!

Επικοινωνιακό τέχνασμα Σαμαρά το σενάριο εκλογών τον Ιούλιο

Εντολή τρόικας: «Βρείτε τα, αλλιώς επιστρέφετε στο Grexit»