ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρίσκο του Κουβέλη και η επόμενη μέρα στη ΔΗΜΑΡ

Το ρίσκο του Κουβέλη και η επόμενη μέρα στη ΔΗΜΑΡ

Σε τεντωμένο σχοινί μοιάζει να ακροβατεί πλέον ο Φ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ μετά τη ρήξη στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε κοινή συνεδρίασή τους η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος στις 11.00 το πρωί αποφασίζουν αν θα δώσουν ψήφο ανοχής ή θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, αποσύροντας ταυτόχρονα και τους υπουργούς του.

Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν κίνηση με υψηλό ρίσκο ενδεχόμενη απόφαση για απόσυρση των υπουργών, καθώς έτσι θα οριστικοποιεί τη ρήξη του με το Μαξίμου.

Η ξαφνική απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αρνηθεί την πρόταση του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ ως βάση συζήτησης, κάτι που είχε πράξει την προηγούμενη ημέρα, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ.

Αν και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπερίσχυσε η άποψη να πάει το κόμμα σε κόντρα με τις αποφάσεις Σαμαρά, δεν είναι λίγα τα στελέχη που χαρακτηρίζουν την κίνηση του Φ. Κουβέλη ως «κωλοτούμπα».

Με τη δήλωσή του, πάντως, μετά την σύσκεψη των αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική μέσα στο ευρωπαϊκό «πλαίσιο».

Κορυφαία στελέχη και όχι μόνο σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης ή των αποχωρήσεων από τη ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Μπίστης. «Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή(πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της», ανέφερε χαρακτηριστικά.