ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Πλασάρισμα της αντιλαϊκής πολιτικής οι διαφωνίες των τριών

ΚΚΕ: Πλασάρισμα της αντιλαϊκής πολιτικής οι διαφωνίες των τριών

«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά το πλασάρισμά της στον λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν τον λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η επίκληση της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας» στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «στο όνομα του δόγματος "νόμος και τάξη" η σημερινή συγκυβέρνηση προχώρησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, και κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

«Για τον λαό που υποφέρει είναι αδιάφορο αν τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Καμία κυβερνητική μεταμφίεση, καμία κυβερνητική αλλαγή "εντός των τειχών" του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν αποτελεί λύση για τον λαό» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αυτή η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος».