ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα πήρε» ο Βενιζέλος με τον ΓΑΠ!

«Τα πήρε» ο Βενιζέλος με τον ΓΑΠ!

Αρχίζει η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ…

Οι εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ, οι σχετιζόμενες με τηναποχώρηση των στελεχών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», είναι πολυεπίπεδες.

Και σχετίζονται και με την αλληλοδιαπλοκή των σχέσεων μεταξύ του Βενιζέλου και του ΓΑΠ, στο βαθμό που είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο Γιώργος με την Αριστερή Πρωτοβουλία και ειδικότερα με τον επικεφαλής της Γ. Παναγιωτακόπουλο.

Η δήλωση που έκανε ο ΓΑΠ για την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας κάθε άλλο παρά επικριτική ήταν. Το αντίθετο, φαίνεται φιλική προς τα στελέχη αυτής της τάσης, τα οποία χαρακτηρίζει «συντρόφους», ενώ θεωρεί «πλήγμα» το φευγιό τους.

Δεν έχει δηλαδή καμιά σχέση με την τοποθέτηση του επίσημου ΠΑΣΟΚ, που εγκαλεί τους αποχωρήσαντες, ενώ αφήνει σοβαρούς υπαινιγμούς για το τάιμινγκ που επέλεξαν να αποχωρήσουν.

Αυτή η μεγάλη διαφορά στις δύο τοποθετήσεις, του επίσημου ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με αυτήν του ΓΑΠ, έχει οξύνει τα πνεύματα και έχει δημιουργήσει νέους τριγμούς στην δεινά δοκιμαζόμενη σχέση του νυν με τον τέως αρχηγό…

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο Βενιζέλος «τα πήρε» άγρια με αυτή την εμφανή διαφοροποίηση του Γιώργου έναντι αυτών που αποχώρησαν.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργάτες του καταλογίζουν στον ΓΑΠ, ότι καθοδηγεί απ’ το παρασκήνιο τους διαφωνούντες!

Και τον εγκαλούν, ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, τα οποία επηρεάζει και θα ήταν δυνατό να επηρεάσει προκειμένου να αλλάξουν την απόφασή τους!

Αλλά ορισμένοι εκ του επιτελείου του Βενιζέλου προχωρούν ακόμα παραπέρα.

Επισημαίνουν, ότι στη δήλωση του ΓΑΠ υπάρχει η λέξη«Αλλαγή», που παραπέμπει ευθέως στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και αυτό δεν το θεωρούν τυχαίο. Το συνδέουν αντίθετα με την φημολογία, ότι ετοιμάζει ένα νέο κόμμα, το οποίο θα παρουσιάσει σαν το γνήσιο ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που έχει γίνει… συνιστώσα του Σαμαρά»!

Και μάλιστα εκτιμούν, ότι τα στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας που αποχώρησαν είναι οι προπομποί αυτού του νέου κόμματος, με τις ευλογίες του ΓΑΠ!

Επισημαίνουν μάλιστα, ότι οι αποχωρήσαντες ανήγγειλαν συνδιάσκεψη για το φθινόπωρο…

Και μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται και για… μετακόμιση. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τις αμέσως προσεχείς μέρες αρχίζει η μετακόμιση απ’ τα γραφεία της Ιπποκράτους (που ήταν… έμπνευση του ΓΑΠ) στα παλιά της Χαρ. Τρικούπη, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα.

Μια μετακόμιση που είχε αποφασιστεί και δεν σχετίζεται με… χωρισμούς, έτσι;