ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Κουβέλη κατά Σαμαρά για τη λειτουργία της τρικομματικής

«Καρφιά» Κουβέλη κατά Σαμαρά για τη λειτουργία της τρικομματικής

Αιχμές για την στάση που κράτησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση άφησε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ «οδηγήθηκε στην απόφαση» να αποχωρήσει, επειδή δεν μπορούσε να είναι «ο προσχηματικός εταίρος».

Σύμφωνα με Κυριακάτικη εφημερίδα, ο Φ.Κουβέλης υποστηρίζει ότι είχαν πυκνώσει οι ενστάσεις του στις ιδιωτικές του επαφές με τον πρωθυπουργό εξαιτίας του συσσωρευμένου προβληματισμού για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά «ο Σαμαράς πίστευε πως ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν αγκιστρωμένο ψάρι». «Ε, δεν ήταν», λέει.

Όσον αφορά το ζήτημα της ΕΡΤ και την πορεία των διαβουλεύσεων για το μεταβατικό σχήμα, ο Φ.Κουβέλης αναφέρει πως είχε επιφυλαχθεί για την τελική πρόταση για 1.600 εργαζομένους, και την επόμενη ημέρα (στην τελευταία σύσκεψη των τριών αρχηγών την Πέμπτη) είπε ότι η πρόταση δεν θα περνούσε από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ -λέγοντας πως αντιλήφθηκε ότι οι άλλοι δύο αρχηγοί θα συνέχιζαν μόνοι τους στην κυβέρνηση.

«Καρφιά» ρίχνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για τη γενικότερη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης. «Ό,τι και να λέγαμε, οι τελικές αποφάσεις είχαν "χρώμα" Σαμαρά και Στουρνάρα» λέει.