ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι την Πέμπτη το πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ

Μέχρι την Πέμπτη το πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ

Παρά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταξη της εξεταστικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας την προσεχή Πέμπτη, δίνοντας οριστική απάντηση σε όσα ζητήματα εκκρεμούν.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, να δοθεί κι' άλλος χρόνος, απορρίφθηκε με ψήφους 7-6 γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής.

Για το γεγονός τοποθετήθηκε η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε πως '"αποτελεί σκάνδαλο πως η κυβερνητική πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ επιτυγχάνει το κλείσιμο της επιτροπής δίχως την έκθεση του ΣΔΟΕ για το ύψος της συνολικής φοροδιαφυγής των 2.062 μεγαλοκαταθετών της HSBC και δίχως τα στοιχεία της Ιρλανδικής Αρχής για τα φυσικά πρόσωπα που επένδυσαν στο αμοιβαίο κεφάλαιο ύψους 506 εκατ. ευρώ".

Για ακόμα μία φορά πάντως, οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο η κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου φωτογραφίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο η άγνοια της διαδικασίας που απαιτούνταν έφεραν σε αμηχανία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναδιπλώθηκαν. Στο πόρισμα τους αναμένεται πάντως να φωτογραφίσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του.