ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό δικαστήριο για Παπακωνσταντίνου- Οι διάλογοι της Προανακριτικής

Ειδικό δικαστήριο για Παπακωνσταντίνου- Οι διάλογοι της Προανακριτικής

Κωνσταντοπούλου: Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά - Ρήγας: Άντε βρε νούμερο!

Φωνές, ένταση, εκφράσεις καφενείου και… γαλλικά ακούστηκαν στη τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Φαίνεται πως οι βουλευτές – μέλη της επιτροπής περίμεναν την τελευταία μέρα για να… ξεσπάσουν εναντίον των συναδέλφων τους.

Τα αίματα άναψαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης ότι δεν τους διανεμήθηκε το πόρισμα των τριών κομμάτων που συνυπέγραψε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτ6ευσης δεν δέχεται την λήξη των εργασιών της Επιτροπής, δεν καταθέτει το δικό του πόρισμα και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής για όσα συνέβησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διάτρητη διαδικασία, ίσως και σε δικονομικό επίπεδο και επέμεινε στη συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής.

Μετά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής η ένταση συνεχίστηκε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά, είστε ελεγκτέοι.

ΠΑΝ. ΡΗΓΑΣ: Άντε βρε νούμερο.

Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: Δεν είναι παραμάγαζο δικό σας η Επιτροπή.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Φέρτε μας το πόρισμα να δούμε τις υπογραφές.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς δεν έχετε πόρισμα και γι’ αυτό δεν το καταθέτετε, καταθέστε το να δούμε αν έχετε.

Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Η χούντα τουλάχιστον σεβόταν τον εαυτό της και δεν τα έκανε τόσο προκλητικά.

Στο πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) που παραδόθηκε στον Ευ. Μεϊμαράκη παραπέμπεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για 2 βαρύτατα κακουργήματα: απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου και ένα πλημμέλημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Στο δικό πόρισμα το ΚΚΕ προτείνεται η παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, ενώ καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες σε Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου.