ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κακλαμάνη σε Βενιζέλο για την Πρεμετή

Ερώτηση Κακλαμάνη σε Βενιζέλο για την Πρεμετή

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί στην Ε.Ε. για τους βανδαλισμούς εκκλησιών και ιερών κειμηλίων στη Πρεμετή της Αλβανίας, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης.

H ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον δήμο της Πρεμετής στην Αλβανία έχουν προκαλέσει κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Παράλληλα όμως, έχουν δημιουργήσει αίσθημα ανησυχίας σε όλους τους Έλληνες.Ιδιαίτερα δε, η βεβήλωση ιερών κειμηλίων, όπως το Ευαγγέλιο, το άγιο δισκοπότηρο, εικόνες που πεταγόταν ως μπάζα στη καρότσα ενός φορτηγού, έχουν εξοργίσει τον Ελληνορθόδοξο κλήρο και Λαό. Δικαίως αναρωτιέται, ο οποιοσδήποτε τι θα είχε συμβεί, αν είχε πεταχτεί το κοράνι στη καρότσα ενός φορτηγού. Ίσως να είχε καεί και ο μισός πλανήτης… Γή. Ερωτάται ο υπουργός:

-Πέραν της συνήθους διπλωματικής αντίδρασης του Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος σε ποιες επιπλέον ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε;

-Θα παρέμβει η Ελλάδα στα όργανα της Ε.Ε., τόσο όσο αφορά την χρηματοδότηση μίας υπό ένταξη χώρας αλλά και όσο αφορά την ενταξιακή της πορεία, αφού η Αλβανική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέτρεψε αλλά συγκάλυψε τους βανδαλισμούς και τη βία».

Ρoή Ειδήσεων