ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Ορθόδοξη Κοινότητα Αλβανίας

ΟΝΝΕΔ: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Ορθόδοξη Κοινότητα Αλβανίας

Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στον Ι.Ν. των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή της Αλβανίας εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ.

Η νεολαία της ΝΔ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Αλβανίας, για τις δύσκολες στιγμές που περνάει και ευχήθηκε καλή δύναμη στην δράση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλάζια Νεολαία, είναι η μοναδική πολιτική οργάνωση νέων η οποία τοποθετείται για το σοβαρότατο εθνικό ζήτημα των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στον Ι.Ν. των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Αλβανίας, για τις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Η ανεξιθρησκία, η ελεύθερη άσκηση της πίστεως και ο σεβασμός των τόπων της λατρείας αποτελεί στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Η αρχή αυτή είναι κοινώς αποδεκτή σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες και θα πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως από όσους βρίσκονται σε ενταξιακή πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζοντας και παρακολουθώντας το έργο της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην δράση τους για υποστήριξη της Ορθόδοξης Κοινότητας της Αλβανίας. Η ΟΝΝΕΔ, ως πολιτική νεολαία προσηλωμένη στις ανθρώπινες αξίες της Ορθοδοξίας, στέκεται αλληλέγγυη στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας και του Αρχιεπισκόπου να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.