ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές

Κουβέλης: Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές

Δεν αποκλείει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως για τη ΔΗΜΑΡ το ζητούμενο είναι η αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έξοδο από την κυβέρνηση υποστήριξε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δεν ήθελαν να ακούσουν το λόγο της ΔΗΜ.ΑΡ. Αναγκαστήκαμε να έχουμε αυτή τη στάση γιατί αυτοί συμπεριφέρονταν έτσι», είπε ο κ. Κουβέλης.

«Εμείς ορθά στηρίξαμε την κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012. Το κάναμε για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να μην πέσει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές». Και πρόσθεσε: «Στους 11 μήνες δώσαμε μάχες, άλλα αποκρούσαμε και άλλα διορθώσαμε».

Ο κ. Κουβέλης υπεραμύνθηκε της απόφασης γθια αποχώρηση από την τρικομματική ξεκαθαρίζοντας πως δεν μετάνιωσε. «Δεν μετάνιωσα που φύγαμε γιατί η απόφαση ήταν λόγω της συμπεριφοράς των άλλων δύο. Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε: «Η ΔΗΜΑΡ έγινε βαρίδι για τους εταίρους στην συγκυβέρνηση».

Ανέφερε πάντως ότι εάν ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος αυτό που έκανε η ΔΗΜΑΡ, θα άλλαζαν τα πράγματα και «θα υποχωρούσε ο κ. Σαμαράς».

Αναφερόμενος στο ξαφνικό «λουκέτο» της ΕΡΤ είπε, μεταξύ άλλων ότι δεν έλεγε μόνο εκείνος να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, το έλεγε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το έλεγε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Ο κ. Σαμαράς δεν κυβερνούσε μόνος, είχε συγκυβέρνηση», τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει ο κ. Σαμαράς ότι όταν συγκυβερνά με συγκεκριμένες δυνάμεις, οφείλει να ακούει.

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κουβέλης υποστήριξες ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει κάποια στιγμή να πει με σαφήνεια τι θέλει. Ερμηνεύω τη συμπεριφορά του αλλά και το εκκρεμές που έχει επιλέξει. Η οποιαδήποτε αναζήτηση λύσεων πρέπει να γίνεται εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου».

Ανέφερε δε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει πολιτική πρόταση και διεκδίκηση. «Η ΔΗΜ.ΑΡ. πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Έχω πει ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει στοιχείο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για το χώρο αυτό χωρίς να έχουμε οριοθετημένο το περιεχόμενο της πολιτικής», είπε τονίζοντας όμως ότι «δεν προσωποποιώ ποτέ τα πολιτικά ζητήματα. Δεν επιλέγω την προσωποποιημένη αντιπαράθεση. Δεν αρκεί να μιλάς γενικά και αόριστα για το χώρο αυτό. Πρέπει να μιλάς συγκεκριμένα για το περιεχόμενο της πολιτικής. Υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είχαν κάνει τις επιλογές τους στο παρελθόν. Δυνάμεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο χώρος δεν θα δημιουργηθεί με συναντήσεις κορυφής», τόνισε ξεκαθαρίζοντας όμως ότι εκείνος συζητά πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.