ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πόρισμα για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Το πόρισμα για τη δράση της Χρυσής Αυγής

«Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεων τους»

Γιάφκες με όπλα αναζητούν πλέον οι αρχές σε διάφορα σημεία της Αττικής. Η ύπαρξη οπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε στη διάθεσή της η «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή προκύπτει τόσο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και από άλλες πηγές.

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο επιβεβαιώνεται άλλωστε και στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος επισημαίνει ότι «χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία».

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το πόρισμα, το οποίο αποκαλύπτει το newsbomb, η στελέχωση των αποκαλούμενων «ταγμάτων εφόδου» γινόταν «από άτομα που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί ανακριτές που έχουν αναλάβει πλέον την υπόθεση ενδεχομένως να στραφούν και προς αυτή την κατεύθυνση, να διερευνήσουν δηλαδή την τυχόν εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τα σημαντικότερα σημεία του πορίσματος:

-Η Χρυσή Αυγή πρωτοεμφανίστηκε αρχές της δεκαετίας 1980-90 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας, ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή εξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς.

-Σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης , στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία όμως του αρχηγού να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα «Fuhrerprinzip», η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή ή έγκρισή του σε ήσσονος σημασίας δράσεις ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη .

-Κατά τη Χρυσή Αυγή, όσοι δεν ανήκουν στη Λαϊκή Κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα...

-Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεων τους.

-Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία που ενδεχόμενη παραβίαση της επιφέρει σκληρές έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες.

-Στις προτεραιότητες της οργάνωσης είναι η επιλογή ατόμων με γνώσεις πολεμικών τεχνών.

Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Μαλακάσα, η Μάνδρα και η Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία.

-Η στελέχωση των αποκαλούμενων «ταγμάτων εφόδου» γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

-Η εντολή διαβιβαζόταν από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχει από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή της.

-Προέκυψε ότι το μένος κατά των μεταναστών είναι το ίδιο αδιάκριτο αφού σε πολλές περιπτώσεις είχαν αναθέσει την πώληση διάφορων ειδών στους δρόμους και εισέπρατταν τη μερίδα του λέοντος.

-Στους κόλπους κάθε τοπικής οργάνωσης λειτουργούν διάφορες ομάδες υπό τον αρχηγό, με ίδια ή διαφορετική επιλογή, όπως η εκτέλεση επιθέσεων, ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των δραστηριοτήτων αυτών, με πλέον ανησυχητικό φαινόμενο τη στρατολόγηση και οργάνωση ομάδας ανηλίκων μελών.

ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Είχαν έτοιμο το σενάριο της επόμενης μέρας

Χρυσή Αυγή: Στρατολόγηση παιδιών «δείχνει» το πόρισμα

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής

Η πρώτη νύχτα στο κελί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής