ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσούκαλη–Ματθαιόπουλου για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Κόντρα Τσούκαλη–Ματθαιόπουλου για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο την πρόσφατη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Ματθαιόπουλος τόσο κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ως «ηθικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας», όσο και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο επέκρινε ότι δεν έκανε έστω μία τυπική δήλωση, αλλά και εναντίον του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη για τον οποίο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση καθώς, όπως ισχυρίστηκε, προανήγγειλε τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε είναι η απόλυτη καπήλευση δύο νεκρών παιδιών από ένα κόμμα που έχει στον πυρήνα του, στην πρακτική του την απόλυτη βία και μάλιστα τη βία ως σκοπό», απάντησε ο κ. Τσούκαλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παρέλειψε να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από ένα μέλος του κόμματός του.