ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενρ. Λέτα: Θα ψήφιζα Σαμαρά για πρόεδρο της ΕΕ

Ενρ. Λέτα: Θα ψήφιζα Σαμαρά για πρόεδρο της ΕΕ

Το εγκώμιο του Α. Σαμαρά έπλεξε ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Ενρίκο Λέτα κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο.

“Θα επέλεγα τον Α. Σαμαρά για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης” είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του.

Τάχθηκε υπέρ της απευθείας εκλογής ενός προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση. Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Σαμαρά, δήλωσε χαρακτηριστικά, «εγώ πάντως θα ψήφιζα σίγουρα τον κ. Σαμαρά!».

Ο κ. Λέτα ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του την ανεργία των νέων ενώ προανήγγειλε την διοργάνωση σχετικής συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρώμη.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο, όπως είπε, συνεννοήθηκε για την συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανάπτυξη και τόνισε ότι το θέμα θα αποτελέσει κεντρικό μέλημα της ιταλικής προεδρίας, η οποία αρχίζει τον Ιούλιο του 2014.

Ο Ενρίκο Λέτα, εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι και ο Αντώνης Σαμαράς θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.