ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούρκουλας: Πολύ σημαντικές η ευρωεκλογές του Μαΐου

Κούρκουλας: Πολύ σημαντικές  η ευρωεκλογές του Μαΐου

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι πολύ σημαντικές όσον αφορά τη συζήτηση που διενεργείται σχετικά με τις προτάσεις και τις πιθανές λύσεις για την ΕΕ, υποστήριξε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, ενώπιον των μελών της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.

Η ολοκλήρωση των συνομιλιών για το καθεστώς και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας, είπε στους ευρωβουλευτές.

Το Μητρώο Διαφάνειας των ομάδων συμφερόντων, η προσχώρηση της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το Κοινοβούλιο συζητήθηκαν επίσης, αν και για το τελευταίο θέμα είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί συμφωνία έως τη λήξη της προεδρίας.

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν από τον Δ. Κούρκουλα να τους ενημερώσει για τις θέσεις της προεδρίας αναφορικά με τη μετανάστευση, την ελεύθερη κυκλοφορία, την ενημέρωση των πολιτών για τις ευρωεκλογές, τα πολιτικά κόμματα της ΕΕ, τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών, την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και την αξιολόγηση των μέτρων διάσωσης που λήφθηκαν από την τρόικα.

Διαβάστε επίσης:

Κούρκουλας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του 2014