ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτακόπουλος: Στην τελική φάση η επιχείρηση «Εξαφανίστε το ΠΑΣΟΚ»

Παναγιωτακόπουλος: Στην τελική φάση η επιχείρηση «Εξαφανίστε το ΠΑΣΟΚ»

Την αντίθεσή του για τη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με την «κίνηση των 58» εξέφρασε, με δήλωσή του, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Όπως αναφέρει, «η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «εξαφανίστε το ΠΑΣΟΚ» μπαίνει στην τελευταία της φάση. Αφού το υπονόμευσαν, αφού το μίκραιναν, αφού το απαξίωσαν, ταυτίζοντας το με πολιτικές ξένες προς αυτό, οι σημερινοί διαχειριστές του ονόματος του, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τις προτροπές του Βούλγαρη και όσων βρίσκονται μαζί του στην λεγόμενη “κίνηση των 58”».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την Πατρίδα. Όχι κεντροδεξιά σενάρια και γυρολόγους της πολιτικής!

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «εξαφανίστε το ΠΑΣΟΚ» μπαίνει στην τελευταία της φάση.

Αφού το υπονόμευσαν, αφού το μίκραιναν, αφού το απαξίωσαν, ταυτίζοντας το με πολιτικές ξένες προς αυτό, οι σημερινοί διαχειριστές του ονόματος του, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τις προτροπές του Βούλγαρη και όσων βρίσκονται μαζί του στην λεγόμενη "κίνηση των 58".

Ένα κόμμα με τεράστια πολιτική ιστορία και προσφορά στη χώρα ετοιμάζεται να αυτοαναιρεθεί, συμβιβασμένο με το πολιτικό του τέλος και να κρυφτεί στην αγκαλιά αυτών που το κατασυκοφάντησαν. Αφού αγκάλιασε το Σαμαρά και αποδέχτηκε να στηρίξει τις πιο ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές, σφιχταγκαλιάζει τώρα τα φαντάσματα που αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στα συντρίμμια μιας ολόκληρης παράταξης.

Οι ευθύνες της σημερινής του ηγεσίας είναι τεράστιες , ιστορικές και αποτελούν τη μεγαλύτερη προδοσία των αγώνων και των οραμάτων ενός ολόκληρου λαού. Τρέμοντας μπροστά στη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή και την απόδοση των ευθυνών για τα όσα κάνουν, προσπαθούν να κρυφτούν, δίνοντας το δικαίωμα σε νεόκοπους πολιτικούς παράγοντες που σπονσονάρονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, να το καλούν να εξαφανιστεί!

Το ιστορικό όμως ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το κατάντημα της ομάδας Βενιζέλου. Ούτε έχει σχέση με τα απολειφάδια του εκσυγχρονισμού που επέστρεψαν μασκαρεμένα σε 58. Δεν έχει σχέση με τους συκοφάντες του Ανδρέα Παπανδρέου, με τους γυρολόγους της πολιτικής ζωής, με τους στημένους πολιτικούς αστέρες!

Αυτοί που προσκαλούν στο «κοινό σπίτι» τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, ξεχνούν πως δεν έχουμε τίποτα κοινό μαζί τους. Γιατί ο δικός μας αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία δεν ταυτίζεται με τις δικές τους υποκλίσεις υποταγής στην τρόικα και τα αφεντικά της. Ο αγώνας μας για Λαϊκή Κυριαρχία δεν έχει σχέση με την τυφλή τους υποστήριξη στην Κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και της ανασύστασης του κράτους της πιο ακραίας Δεξιάς.

Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής δεν θα γίνει πότε συνώνυμο της συναλλαγής στο όνομα μιας εξουσίας που πληγώνει έναν ολόκληρο λαό.

Το πραγματικό ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε και υπήρξε προκειμένου να υπηρετήσει το λαό και την πατρίδα. Δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτούς που εξυπηρετούν τα εγώ τους, τον εαυτό τους και προσπαθούν να επιβιώσουν στην πολιτική ζωή, με κάθε τρόπο, ακόμα και ξεπουλώντας την ιστορία του.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση απαντάμε δυναμικά και ενωμένα.

Εντείνουμε τις προσπάθειες για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Παράταξης. Οργανώνουμε τις δυνάμεις μας. Καλούμε σε κοινή πορεία όλους όσους πονάνε την παράταξη και είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να εκποιηθεί στο παζάρι των σκοπιμοτήτων και των προσωπικών στρατηγικών των σημερινών καταληψιών της Χαριλάου Τρικούπη.

Μπορούμε να βρεθούμε ΟΛΟΙ σε έναν πραγματικά οργανωμένο, πολιτικοποιημένο και στρατηγικά καθορισμένο φορέα δράσης και πρότασης, ανατροπής και αλλαγής.

Μπορούμε να κάνουμε μια Νέα Αρχή.

Αν ανατρέξουμε στις πηγές της συγκρότησης του Κινήματος. Η αποκατάσταση της φυσιογνωμίας του και η νέα έμπνευση για την πορεία μιας νέας ΑΛΛΑΓΗΣ, έχει συγκεκριμένους φορείς και δυνάμεις, που μπορούν, με τη στράτευσή τους να την πραγματώσουν. Ένα σημαντικό δυναμικό με πλούσια, κοινωνική, πολιτική και μαζική δράση είναι στο περιθώριο, της όποιας κομματικής δραστηριότητας και πρέπει να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο της πολιτικής δράσης.

Ας απευθυνθούμε και πάλι στο ζωντανό περίγυρο των αγωνιστών της παράταξης.

Είναι κάλεσμα ευθύνης, αγώνα και προοπτικής».