ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχεδόν …άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ-Αρβανιτόπουλου

Σχεδόν …άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ-Αρβανιτόπουλου

Αργά το μεσημέρι έληξε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που έγινε έπειτα από αίτημα των εκπαιδευτικών.

Αν και οι εκπρόσωποι των καθηγητών αναγνώρισαν «το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών» με τις δύο προκηρύξεις θέσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, εντούτοις διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η μία από τις δύο προκηρύξεις αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν δεύτερα πτυχία. Η άλλη θα αφορά 200 θέσεις για το υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής. Οι προκηρύξεις αυτές αναμένεται ότι θα εγκριθούν εντός των ημερών από το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Απαιτήσαμε από τον υπουργό να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση.

102375-olme

«Είναι σαφές ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του υπ. Παιδείας με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται (αλλαγή επαγγέλματος, υποβιβασμός κατηγορίας)», προστίθεται σε άλλο σημείο. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22 Μάρτη 2014, για να επανέλθουν όλοι οι τομείς της ΤΕΕ που καταργήθηκαν» καταλήγουν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ