ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Το success story είναι success φόροι

Σκυλακάκης: Το success story είναι success φόροι

Ο επικεφαλής της «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ απάντησε και στο ερώτημα αν αναγνωρίζει κάποια στοιχεία success story όπως το πρωτογενές πλεόνασμα ή την αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό.

«Εν μέρει αλλαγή του κλίματος έχει γίνει για λόγους προεκλογικούς κυρίως των Γερμανών, στο εξωτερικό, αλλά το success story είναι, συγχωρέστε με, success φόροι. Δηλαδή, έχουμε μία υπερφορολόγηση η οποία συρρίκνωσε την οικονομία και προκάλεσε μεγαλύτερη ύφεση και έφερε ένα μικρό, μικρότερο από αυτό που γράφεται, πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά δεν γίνεται να βγούμε από την κρίση με το success story», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Δράσης.

Για τη συνεργασία της Δράσης με τη Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Η συμφωνία μας περιλαμβάνει μία κοινή πορεία και για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι δηλαδή μία συνεργασία μακράς πνοής για να υπάρχει μία εκπροσώπηση αυτού που ονομάζουμε κεντρώος μεταρρυθμιστικός φιλελεύθερος χώρος, ο οποίος είχε μεγάλες δυνατότητες στις εκλογές του Μαΐου του 2012, που δεν επιτεύχθηκαν -διασπάστηκε η ψήφος λόγω της μη συνεργασίας. Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να πάμε μαζί για πολύ καιρό για να δώσουμε μία δυνατότητα στον κόσμο να ψηφίσει, ιδίως τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα που αισθάνονται ότι κανείς δεν τους κοιτά, να ψηφίσουν σχηματισμό που τους εκφράζει και μιλά για μικρότερους φόρους, λιγότερο κράτος, λιγότερο πελατειακό κράτος, αυτά που πάντα υποστήριζε ο χώρος μας».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ζουν με δανεικά και… αγύριστα!