ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2014: Σχηματίστηκε δικογραφία κατά Κούτρα

Δημοτικές εκλογές 2014: Σχηματίστηκε δικογραφία κατά Κούτρα

Για εξύβριση και απείθεια, κατηγορείται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Κούτρας, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο φέρεται να διαμαρτυρήθηκε εντόνως σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν ελέγχους για επαιτεία - Με εντολή της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμως Κακκάλη αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο Γ. Κούτρας κατηγορείται ότι διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν για έλεγχο στην πλατεία ΧΑΝΘ, μετά από καταγγελία ότι στην περιοχή επαιτεί ανήλικο κοριτσάκι για λογαριασμό ενός Βούλγαρου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρεμπόδισε τους αστυνομικούς να κάνουν τον έλεγχο, εξυβρίζοντάς τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος -κατόπιν- προσήχθη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό, κάτι το οποίο έπραξαν και οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο αστυνομικοί. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό του Γ. Κούτρα βρέθηκαν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η Ελεάνα Ιωαννίδου, υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης άλλων συνδυασμών, που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα (στην πλατεία Αριστοτέλους) ώστε να διαμαρτυρηθούν μαζί με υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προσαγωγή του.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές 2014-Καλαφάτης: Μηδενικό έργο στη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία