ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα «μάλλον» ο ανασχηματισμός

Τη Δευτέρα «μάλλον» ο ανασχηματισμός

Η «παραίτηση» Θεοχάρη και οι μυστικές συναντήσεις Στουρνάρα στο Παρίσι

Ανακίνησε τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, προκειμένου να υπογράψει μαζί με άλλους υπουργούς την πράξη για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τα περί αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η μέρα που θα φύγω θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα».

Ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε εάν ο ανασχηματισμός θα γίνει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και απάντησε «μάλλον», ενώ χαμογέλασε όταν ερωτήθηκε αν θα αποχωρήσει από το γραφείο του στην οδό Νίκης.

«Θέλετε να φύγετε;» ήταν η ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους, για να απαντήσει: «Θέλω και δεν θέλω. Έχω δώσει πολλά στο υπουργείο Οικονομικών».

Σε άλλη ερώτηση εάν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχολίασε χαμογελώντας: «Είναι διαφορετικός ρόλος...».

Η αποχώρηση Θεοχάρη

Με πικρία αποχώρησε από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων ο Χάρης Θεοχάρης που δήλωσε ότι «φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

Ο Χάρης Θεοχάρης που «παραιτήθηκε» για προσωπικούς λόγους φέρεται να δέχτηκε έντονη κριτική για το έργο του στο υπουργείο.

Σε ερώτηση αν τον εξώθησαν σε παραίτηση το πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων απάντησε: «Δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει την παραίτησή μου. Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ».

Η μυστική συνάντηση στο Παρίσι

Τελικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις αποκάλυψε ότι πράγματι ο Γιάννης Στουρνάρας στο ταξίδι-αστραπή την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι συναντήθηκε με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν.

Ο Τζέρι Ράις είπε ότι η συνάντηση ήταν κάτι «σύνηθες» για την Κριστίν Λαγκάρντ που βλέπει συχνά αξιωματούχους χωρών.

Λίγο αργότερα ο Γιάννης Στουρνάρας υποχρεώθηκε να παραδεχθεί τη συνάντηση.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν τη συνάντηση και είπαν ότι οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων του κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης: «Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Θεοχάρης... τέλος!

Σίριαλ με την... παραίτηση Θεοχάρη - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Βελούδινο διαζύγιο με Θεοχάρη;