ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίριαλ με την... παραίτηση Θεοχάρη - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Σίριαλ με την... παραίτηση Θεοχάρη - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Σε σίριαλ εξελίσσεται η επικείμενη παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη αφού η συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα έχει ξεπεράσει τις 2,5 ώρες.

Είναι προφανές ότι οι δυο άνδρες ψάχνουν να βρούν τον τρόπο με τον οποίο θα ανακοινωθεί η παραίτηση του γενικού γραμματέα εσόδων αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοχάρης δέχεται να αποχωρήσει χωρίς όμως να χρεωθεί το κόστος της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Επι της ουσίας δηλαδή ο κ. Θεοχάρης δεν θέλει να φύγει από την γενική γραμματεία ως «αποτυχημένος» για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι καθαρά προσωπικός, αφού κάτι τέτοιο θα είναι πολύ κακό για το βιογραφικό του και με βάση το δεδομένο ότι ο κ. Θεοχάρης θέλει να «ανοίξει τα φτερά του», επαγγελματικά σε μεγαλύτερα κλιμάκια και οικονομικούς φορείς.

Ο δεύτερος λόγος που είναι ακόμα πιο σημαντικός έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αν και επικοινωνιακά θέλει να ικανοποιήσει το λαικό αίσθημα «διώχνοντας» τον κ. Θεοχάρη, υπάρχει ο φόβος να προκληθεί η δυσφορία του ΔΝΤ και των δανειστών οι οποίοι μπορεί να ζητήσουν την μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Εσόδων σε ανεξάρτητη αρχή. Κάτι τέτοιο όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση θα είναι εξόχως αρνητικό αφού πλέον δεν θα υπάρχει πολιτική παρέμβαση στην ασκούμενη φορολογική πολιτική.

Είναι προφανές πως όλα τα παραπάνω ζητήματα απασχολούν τη συνάντηση Στουρνάρα - Θεοχάρη και όπως φαίνεται αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοινωθεί η παραίτηση χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω καραμπόλες.

Διαβάστε επίσης:

Βελούδινο διαζύγιο με Θεοχάρη;

Ανασχηματισμός: Δεν βρίσκουν υπουργό Οικονομικών