ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: «Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Θεοχάρης: «Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Η ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά είναι οριστική. Ο Χάρης Θεοχάρης αμέσως μετά την παραίτησή του άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του πρωθυπουργού με μια πολύ σκληρή δήλωση: «Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ». Δήλωση σκληρή, που όμως έχει πολύ παρασκήνιο. Οι άστοχες - κατά πολλούς - κινήσεις του γενικού γραμματέα εσόδων είχαν κάνει έξαλλο τον Σαμαρά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWSBOMB τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Αντώνη Σαμαρά.

Φανερά συγκινημένος μετά την συνάντησή του με τον Στουρνάρα ο Χάρης Θεοχάρης άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης ενώ ασπάστηκε τον υπουργό Οικονομικών: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία... Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια... Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια».

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Θεοχάρης δεν έκρυψε την πικρία του, ενώ εξέθεσε ευθέως την κεντρική κυβέρνηση: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο… Τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση» και συνέχισε λέγοντας: «Πήρα δομές κατεστραμμένες και, βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είναι ανεκτίμητη».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποιος ζήτησε την παραίτησή του ο κ. Θεοχάρης πέταξε την μεγαλύτερη βόμβα: «Η απόφασή είναι δική μου, κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ» τόνισε επίσης. «Είμαστε ενάμιση χρόνο εδώ, έχω δείξει ότι έχω κάνει πολλά, εν μέσω μεγάλης αναδιοργάνωσης» σημείωσε.

«Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα» είπε ακόμη, «γιατί δεν έχω κάνει κάτιον τομέα μου, για να το νιώσω... Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

«Το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής γίνεται, μόνο αν διορθωθούν τα κακά της Δημόσιας Διοίκησης» είπε ακόμη.

ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΝEWSBOMB ο Χάρης Θεοχάρης είχε... τελειώσει για τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και αρκετές ημέρες. Το περιστατικό που έκανε το ποτήρι να ... ξεχειλίσει ήταν η πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα να εκδόσει οδηγία φορολόγησης σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο. Αυτό ήταν και το τελευταίο. Ο Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε στο Μαξίμου και σε έξαλλη κατάσταση τον επίπληξε. Λέγεται μάλιστα ότι οι φωνές του πρωθυπουργού ακούστηκαν μέχρι την Ηρώδου Αττικού. Μετά από αυτό το επεισόδιο τα πράγματα είχαν ήδη δρομολογηθεί για την... τύχη του Χάρη Θεοχάρη.

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης... τέλος!

Σίριαλ με την... παραίτηση Θεοχάρη - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Βελούδινο διαζύγιο με Θεοχάρη;