ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης... τέλος!

Θεοχάρης... τέλος!

Άλλον περιμέναμε να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών και άλλος έφυγε. Χάρης Θεοχάρης τέλος! Με μια ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα ξεκαθαρίζεται - μετά από μαραθώνια σύσκεψη τεσσάρων ωρών - ότι ο Χάρης Θεοχάρης φεύγει από το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα γίνεται λόγος για προσωπικούς λόγους του κ. Θεοχάρη που τον οδήγησαν στην απόφαση του να παραιτηθεί, ενώ ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι πέτυχε όλους τους στόχους του και με το παραπάνω.

Όπως είχαμε γράψει απο νωρίς στο NEWSBOMB η σύσκεψη ήταν μαραθώνια διότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος ώστε και ο Θεοχάρης να φύγει χωρίς να δυσαρεστηθεί το ΔΝΤ και η τρόικα και χωρίς να φανεί ότι φεύγει ως «αποτυχημένος». Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα:

«Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.

Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSBOMB πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και το όνομα του ανθρώπου που θα αντικαταστήσει τον κ. Θεοχάρη που όπως όλα δείχνουν θα είναι άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτη η αποχώρηση - παραίτηση Θεοχάρη ανατρέπει όλη τη σεναριολογία περι αποχώρησης του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών. Οπότε εξακολουθεί να είναι ισχυρό το σενάριο ο κ. Στουρνάρας να παραμείνει στη θέση του.

Διαβάστε επίσης:

Σίριαλ με την... παραίτηση Θεοχάρη - Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Βελούδινο διαζύγιο με Θεοχάρη;