ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπληρωματικές απολογίες για Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό

Συμπληρωματικές απολογίες για Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό

Στις ανακρίτριες προσέρχονται σήμερα για συμπληρωματική απολογία ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι επίσης προφυλακισμένοι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός.


Και οι τρεις αντιμετωπίζουν το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ μεταξύ, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος έλαβαν χθες προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Νίκος Μίχος θα απολογηθεί στις 9 Ιουλίου και μία ημέρα αργότερα, στις 10, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν σε απολογία μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, ενώ ο Νίκος Μίχος βαρύνεται επιπλέον και με κατηγορία που αφορά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις τους, οι δύο βουλευτές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αμφισβήτησαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δίωξή τους εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους.