ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Κούρκουλας για τη σταθεροποίηση και τις επενδύσεις στην Τυνησία

Ο Δ. Κούρκουλας για τη σταθεροποίηση και τις επενδύσεις στην Τυνησία

Την υποστήριξή τους στην Τυνησία, το φωτεινό δείγμα της αραβικής άνοιξης, έδωσαν υψηλοί αξιωματούχοι από 30 χώρες και 50 στελέχη διεθνών οργανισμών και μεγάλων επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη «επενδύστε στην Τυνησία, μια start-up δημοκρατία».

Όπως ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, η Τυνησία έπειτα από την επανάσταση του 2011 και μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών εισέρχεται σε μια περίοδο εξομάλυνσης και σταθεροποίησης και η διαδικασία εκδημοκρατισμού της πρέπει να ενισχυθεί.

Στη διάσκεψη εξάλλου -που πραγματοποιείται σε προεκλογική περίοδο, καθώς ακολουθούν βουλευτικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου και προεδρικές στις 23 Νοεμβρίου- οι ίδιοι οι Τυνήσιοι επεσήμαναν πως «δεν θέλουμε χορηγίες, θέλουμε επενδύσεις» και προσπάθησαν να εκπέμψουν στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική κοινότητα ένα «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στο μέλλον της Τυνησίας».

Παρουσιάζοντας 22 προγράμματα (δημόσιας και μεικτής, δημοσιοιδιωτικής χρηματοδότησης) προϋπολογισμού 5 δισ. ευρώ, οι αξιωματούχοι της χώρας υπογράμμισαν ότι σε δύσκολες συνθήκες, με υψηλή ανεργία και χαμηλό εισόδημα, προσπαθούν να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις εκείνες, που θα μειώσουν τον ρόλο τού κράτους και θα άρουν τους περιορισμούς στους επενδυτές.

Ως προς την απειλή δράσης των τζιχαντιστών ενόψει των εκλογών, ο πρωθυπουργός της χώρας Μεχντί Τζομά επισήμανε πως «πρέπει να έχουμε μια σαφή εικόνα της πραγματικότητας και να βγούμε στο κυνήγι του φόβου».

Διαβάστε επίσης:

Σ. Λυκούδης: Η Μεταρρυθμιστική Τάση δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ