ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Σαμαράς, Βενιζέλος προστατεύουν τους μεγαλοεργολάβους

Νικολόπουλος: Σαμαράς, Βενιζέλος προστατεύουν τους μεγαλοεργολάβους

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα φέρνει στο φως ΣΚΑΝΔΑΛΟ 37 εκ. ευρώ και με τη «ΒΟΥΛΑ» του κ. Λ. Ρακιντζή.

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, ενώ ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής , με έκθεση του-καταπέλτη καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες σε σειρά διοικήσεων και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και σε στελέχη της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου καρκινοβατεί και δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4022/2011 για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και την τιμωρία των ενόχων!

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός της Δικαιοσύνης ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΑΝ και κοκορεύονται στους θεατρικούς μονολόγους της Βουλής», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ και συνέχισε:

«Στη δύσοσμη αυτή υπόθεση, η ποινική διαδικασία, περαιωθείσας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία, παρέμεινε στον 4ο Ειδικό Ανακριτή, και ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, με σχετική «Έκθεση Ελέγχου» από τον Σεπτέμβριο 2012, απέδωσε κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες “προκάλεσαν ελάττωση της περιουσίας της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους(37 εκατομμύρια €), οι κακουργηματικές πράξεις που ζημίωσαν το Δημόσιο, συντελέστηκαν κατά το ΠΟΡΙΣΜΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ εκτός από τα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» και της ΕΡΓΟΣΕ, και από Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων και σε Διευθύνοντες Συμβούλους, οι οποίοι διορίζονται από το κράτος και συνεπώς έχει εν προκειμένω εφαρμογή ο Ν. 4022/2011, άρθρο 1 παρ. β».

Εν συνεχεία δήλωσε ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης Παναγιώτης Μάνου και κατέληξε:

«Σύμφωνα, με το άρθρο 2 παρ. 2 του ιδίου Νόμου, αρμόδιος ανακριτής για την διενέργεια της σχετικής ανάκρισης δεν είναι πλέον, μετά την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο 4ος Ειδικός Ανακριτής, αλλά Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ορίζεται ειδικά για αυτήν από το όργανο το οποίο διευθύνει το δικαστήριο, δηλαδή από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών».