Θεοδωράκης: Δεν θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Δεν θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Για την αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, την στάση του κόμματός του σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μίλησε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην εκπομπή «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχετικά με την «κόντρα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνου Σκουρλέτη, που υπαινίχθηκε χρηματισμό βουλευτών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Αυτές είναι οι αρρώστιες του παλιού συστήματος. Τα πράγματα στην πολιτική πρέπει να λέγονται με το όνομα τους». Μάλιστα, τόνισε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν υπάρχουν στοιχεία να δοθούν, αν δεν υπάρχουν στοιχεία να σιωπήσουν».

Σε ερώτηση για το εάν κάνει καλό στο Ποτάμι η πόλωση που δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «εάν πιστέψω στις δημοσκοπήσεις, το Ποτάμι κάθε μέρα ανεβαίνει και λίγο. Ο κόσμος δεν μασάει με την πόλωση». «Όταν βγήκα είπα ότι βλέπω τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κάτι καλό, δεν είναι εχθροί μου. Άσε τους άλλους να μιλάνε για προδοσίες, εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού κλήθηκε να απαντήσει για το εάν θα έδινε το κόμμα του ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που βρισκόταν στην Βουλή.

«Θα ψήφιζα όχι» είπε και τόνισε ότι «δεν ήρθαμε για να επιβραβεύσουμε την πολιτική των άλλων. Δεν ήρθαμε για να κάνουμε τον συνήγορο, ήρθαμε για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας».

«Δεν αναλαμβάνω μερίδιο της ευθύνης που δεν μου αναλογεί», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης:

Η «επιλεκτική» ευαισθησία και η καθυστερημένη αντίδραση της Δικαιοσύνης...

Έκλεισαν τα σενάρια περί μίνι ανασχηματισμού